7 saker att tänka på innan du ska på en konsert

Att gå på en konsert är för många en väldigt spännande sysselsättning. Ett bra band, musik att dansa till och ofta ett minne för livet. Men det kan gå katastrofalt om du inte är rätt förberedd. Det finns en del saker som är bra att tänka på innan du packar väskan för att dansa till favoritartisten i en solig park eller tar tåget till grannstadens arena för att se showen du längtat efter i flera veckor. Det låter kanske läskigt, men som tur är följer här en liten guide om saker som är bra att tänka på när du ska gå på en konsert.

Tänka på omgivningen du ska vara i

Någonting som är viktigare att ta hänsyn till än man kan tro är platsen konserten hålls på. Är det en utomhusspelning är det smart att tänka på att ta med sig solskydd och solglasögon om det är en solig dag. Det blir lätt lite trångt i publikhavet, så det är det sista stället du vill ha röda och ömma axlar på! Fundera gärna över hur praktisk din outfit är – klarar den av risk för regn? Är skorna lertäta? Kan du ta av dig ett lager om det blir för varmt eller ta på dig ett lager om det blir kyligt?

Mycket av detta kan verka grundläggande, men det är lätt att glömma bort att vara smart och praktisk när man ser fram emot att gå ut och kanske visa upp sig från sin bästa sida. Ingen fara, vi har alla gjort den missen. En annan sak som är bra att tänka på är att se till att äta ordentligt innan så att man orkar stå på benen genom hela showen. Att dricka vatten både innan och under konserten är det också bra att vara noga med. Ta med en vattenflaska om du kan och får – annars köp en på plats!

Att tänka efter i förväg

Det är inte per automatik man kommer att tänka på när konserten är slut. Man ser ju fram emot själva akten, inte när den är över! Men det är lätt att bli separerad från sina vänner i ett publikhav så se till att bestämma en mötesplats innan allt börjar. Då slipper ni försöka hitta varandra bland tusentals andra människor som gör samma sak. På tal om det – ladda mobilen till 100% innan du åker iväg. En död telefon när man behöver hitta folk eller ringa efter en taxi är helt klart en stämningsdödare.

Ibland behöver även en hemresa planeras. Detta är värt att tänka på om du åkt till en annan stad än den du bor i eller om konserten tar slut först efter att kollektivtrafiken slutat gå. Se till att ha en tydlig plan för hur du tar dig hem. Det skadar aldrig att vara förberedd. Ta med kontanter om det behövs betalas för en taxi eller en nattbuss. Kanske kan du övertala en snäll vän eller omtänksam förälder att komma och hämta upp dig efteråt?

Tänka på mer än att ha kul på konsert lönar sig

Lite smått och gott

Nu är det dags att packa väskan! Det finns prylar som är livsviktiga att tänka på att ha med sig. Öronproppar är A och O. Om du inte har egna så finns det ofta billiga att köpa på plats. Vill du fotografera kan mobilkameran ibland visa sig otillräcklig, men en digitalkamera är för otymplig att ta med. Då är engångskameran räddaren i nöden. Ett stort plus är dessutom att det är lite nostalgiskt att framkalla filmen efteråt. Ta också med dig hårsnoddar och hårklämmor, tuggummi för en fräsch andedräkt och sist men inte minst – biljetten!