Konserter i Macau

Älskar du att resa och musik? Då är Macau i Kina ett toppresmål för dig att överväga. Macau är en region på den västra sidan av flodmynningen Zhujiang Kou, även kallad Pearl River Delta. Hong Kong ligger inte alltför långt bort och det finns massor av turister som besöker området för att ta del av ett livligt kultur och artistliv. Älskar du världsmusik och pompiga shower har du verkligen hittat rätt plats. Området är ett av Kinas rikaste och här är man inte återhållsam med det goda livet och allt vad det innebär.

Macau och dess bakgrund

Detta område är välkänt sedan flera hundratals år tillbaka och har upphov till många historier. Man tror att namnet Macau kommer ifrån templet A-Ma, en plats byggd år 1448 i ära till Mazu, en gud inom kinesisk mytologi som var beskyddare åt fiskarna. Det sägs att när portugisiska seglare kom till kusten i närheten templet så frågade dem vad platsen hette och fick Mazu som svar. De nyanlända seglarna började kalla platsen för sitt nuvarande namn medan kineserna istället använder namnen Haojing eller Jinghai.

År 1953 sägs det att den första portugisen att anlända i Kina. Hans namn var Jorge Álvares och det skulle dröja fram tills 1535 innan portugiserna hade förhandlat sig till rättigheter att lägga till ankar vid Macaus kust och sälja samt köpa varor. Dem fick dock inte stanna i Macau eller någon annanstans. Ytterligare några år, runt 1552–1553, fick de tillfälliga tillåtelser att bygga utrymmen att torka sina dränkta varor i och ett par år senare byggdes de första permanenta bosättningarna.

Macau har en strålande vy

Macau och dess kultur

Inflytandet från portugiserna och deras kinesiska arv har givit platsen en oefterhärmlig atmosfär och kultur fylld av festivaler, sång och spännande evenemang. Alla som besökt platsen vet att den är fullkomligt unik och beroendeframkallande. Det största evenemanget är Macau Grand Prix, en tävling som förvandlar hela staden till en folkfest som fokuserar på motorsport och som för tankarna till Monaco Grand Prix. Andra intressanta evenemang inkluderar festivalen Arts i mars, International Fireworks Display Contest i september och International Marathon i december.

För oss musikintresserade är dock International Music festival den absoluta höjdpunkten på hela året. Den hålls i oktober och/eller november och samlar besökare från världens alla hörn. Festivalen samlar även en varierad grupp av artister och band som framför alla möjliga sorters musik. Om du aldrig varit i Macau och du är intresserad av musik av toppklass gör du rätt i att besöka platsen i oktober eller november. Se även till att besöka den officiella hemsidan i förväg så att du inte missar något.

Artister som uppträder i Macau

Ett besök i den välkända provinsen gör att du är garanterad en trevlig stund. Förutom ett rikt kulturliv finns det även ett stort antal moderna musiker som besöker Macau och dess många scener. Vad sägs om det norska bandet Bigbang som ständigt gör uppskattade konserter runt om i området? Det finns även ett stort antal välkända DJ:s som besöker Macaus många klubbar och barer. Du gör helt rätt i att planera in en tripp till en av Kinas mest uppskattade platser!